UKK

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten liityn Mökään?

Täytä jäsenhakemus. Jos hakemuksen kanssa on ongelmia, ota yhteyttä hallitukseen: hallitus [at] mcmoka [piste] fi.

Mikä Mökä?

Hevaymusiikki on maailman tärkein asia! Särökitaroita sekä tuplabasareita ilman ei voi elää! Missään muussa musiikkityylissä ei ole samanlaista voimaa! Mikäli ajattelet näin, liity Mökään. Mikäli et, liity silti ja alat pian ajatella oikealla tavalla. Metal Club Mökä on Aalto-yliopiston kulttuuriyhdistys, jonka tavoite on julistaa hevay metal -musiikin pyhää, ylevää sanomaa joka niemehen, notkohon ja saarelmaan. Oikeasti Mökä siis toimii Aallon metallistiteekkareiden kokoavana voimana.

Maksaako jäsenyys?

Ei. Liittymis- ja vuosimaksu ovat pyöreät nolla euroa.

Mitä te oikein teette?

Kuuntelemme musiikkia tapahtumissamme. Koemme helvetillistä tuskaa saunoessamme. Järjestämme bileitä. Paahdamme helvetin lieskoilla kuolleiden eläinten osia ja nautimme ne suurella intohimolla (siis grillaamme). Järjestämme bändeille keikkoja. Retkeilemme musikaalisiin tapahtumiin. Avustamme Tuska-festareiden järjestelyissä. Ajankohtaiset aktiviteetit löytyvät aina tapahtumat -sivulta.

Millaisia saunaillat ovat, ja uskaltaako sinne tulla jos ei tunne ketään?

Saunailloissa on virallisena ohjelmana yleensä ainoastaan musiikin kuuntelu ja vapaaehtoinen saunominen. Omaa musaa saa tuoda, mutta kannattaa varautua Mökämixiin – jos musiikistasi ei tykätä, se ei välttämättä kovin kauaa soi – ja toisin päin, eli mikäli et tykkää soitettavasta musasta, saat vaihtaa sen omaasi. Saunalle kannattaa varata mukaan omaa musiikkia, saunakamppeet ja nestemäiset eväät – ilmainen booli ei yleensä kaikille koko illaksi riitä. Sipsejä tms. ostetaan jos muistetaan. Paikalle saa ja kannattaa tulla uutenakin, jos kukaan ei tajua tulla heti juttelemaan niin nykäise vain hihasta jotain eteesi osuvaa ihmistä ja kerro että olet uusi. Hallitukselta saa myös kysellä mailitse neuvoja, jos paikalletulo tai perille osaaminen epäilyttää.

Myykö Mökä alkoholia tapahtumissaan?

Ei. Baareissa järjestettävillä keikoilla toki baarin henkilökunta myy.

Mitkä ovat maailman parhaat bändit?

Tietysti Bolt Thrower, Moonsorrow, Immortal ja Alestorm. Tai melkein mitkä tahansa muut bändit – Mökästä löytyy suunnilleen kaikkien mahdollisten raskaan musiikin alalajien ystäviä.

Oletteko te synkkiä mustiinpukeutujia, jotka syövät lapsia ja palvovat saatanaa?

No ihan takuulla. Ovathan kaikki countrymusiikin kuuntelijatkin itsetuhoisia asehulluja. Totta puhuen, vaikka metallissa tietynlainen tendenssi pimeälle puolelle kiistatta onkin, Metal Club Mökä ei ota minkäänlaista kantaa uskontoihin toimintansa yhteydessä. Tarkoituksemme ei ole promotoida pimeyden voimia, vaan ottaa ilo irti metallista. Toisinaan mukaan kuuluu (surku)hupaisa symboliikka, joka genreen kuuluu. Sitäpaitsi mustiin pukeutuminen on helvetin tyylikästä. Mökän bändi-illoissa on soittanut niin kristillisen vakaumuksen omaavia muusikoita kuin pimeyteen kallistuviakin bändejä, ja jäsenistöstäkin löytyy erilaisia uskonnottomia ja uskonnollisia vakaumuksia.

Haluatteko te ihan oikeasti kuunnella metallimusiikkia?

Kyllä. Metallimusiikki on sopivan turmiollista, ks. esim. Kouvolan Sanomat.

Paljonko teillä on jäseniä?

Reilu tuhat.

Miten hallinto pelaa?

Vuosittain valittava hallitus hoitaa asiat. Apunaan heillä on enemmän tai vähemmän erikseen valittavia toimihenkilöitä.

Järjestättekö te mitään oikeasti näkemisen arvoisia keikkoja?

Mökän tapahtumissa on vuosien varrella soittanut kymmeniä bändejä, lista soittaneista löytyy täältä.

Mitä hyödyn jos liityn Mökään? Mitä se vaatii minulta?

Jäsenyys ei vaadi muuta kuin sen, että pidät jäsentietosi ajan tasalla. Jäsenmaksu on pidetty nollassa eurossa koko Mökän olemassaolon ajan. Mökän jäsenenä pääset saunailtoihin, porukalla festareille, saat baariseuraa, pääset postituslistoille joissa voit esim. hakea keikkaseuraa tai kaupata käsiin jääneitä keikkalippuja. Lisäksi sinulla on äänioikeus Mökän kokouksissa jos olet maksanut AYY:n jäsenmaksun.

Mitä jos haluan bändini soittamaan Mökän tapahtumaan?

Hallitus valitsee bändit, joten lähetä mailia osoitteeseen hallitus [at] mcmoka [piste] fi ja kerro bändistä (esim. tyylilaji, keikkakokemus, mahdolliset julkaisut, onko jäsenissä mökäläisiä yms). Demon voi tuoda saunailtaan tai lähettää osoitteeseen Metal Club Mökä, pl 69, 02151 Espoo. Vastausta ei välttämättä kuulu ennen kuin bändiä kaivataan johonkin soittamaan – älkää loukkaantuko, demoja tulee suht paljon.

Voinko liittyä Mökään vaikka opiskelen yliopistolla/kauppakorkeassa/xxx:ssä? Entä jos en opiskele?

Voit. Ulkojäseneksi pääsevät kaikki metallista kiinnostuneet, mutta heillä ei vain ole äänivaltaa kerhon kokouksissa. Liittyminen toimii samalla tavalla kuin muillekin, eli täytä lomake.

Missä ihmeessä on kerhohuone / Gorsu / Smökki / Ossinsauna?

Tässä kartassa näkyy kerhohuone (Jämeräntaival 7 A, ovi heti ulko-ovesta sisään astuttua oikealla), Gorsu (Jämeräntaival 5 A, kellarikerros, ovi tieltä katsottuna kulman takana), Smökki (Jämeräntaival 4) ja Ossinsauna (Otakaari 18, sisäänkäynti Teekkarikylän bussipysäkkien takaa).

Mitkä ihmeen postituslistat?

Mökällä on jäsenistölle sähköpostilistoja, joille voit halutessasi liittyä. Lue lisää Viestintä-sivulta.

Olenko jäsen-/ muulla sähköpostilistalla?

Ellet ole erikseen liittynyt, et ole. AYY:n nykyisen käytännön mukaan sen alaisille sähköpostilistoille pitää liittyä itse eikä systeemiä voi muuttaa niin, että uudet jäsenet liittyisivät automaattisesti myös sähköpostilistoille liityttyään jäseneksi. Sähköpostilistoille liittyminen on kuitenkin simppeli homma, täällä on siihen vielä entisestään helpottavat ohjeet.

Mitä teen kun en muista salasanaani?

Salasanan voi tilata sähköpostiin jäsensivulla, minkä jälkeen voit kirjautua sähköpostiosoitteellasi ja salasanalla jäsentietoihin. Sieltä pääsee muuttamaan tietojaan ja halutessaan eroamaan Mökästä. Postilistoilta eroaminen ja Mökästä eroaminen tapahtuvat erikseen, ja postilistasysteemissä on myös omat salasanansa.

Mikä ry? Miksi? Koska?

Mökä oli vuoteen 2007 asti TKY:n (nykyinen AYY) yhteydessä toimiva kulttuuriyhdistys. Hallituksen jäsenet tekivät Mökän puolesta sopimuksia omiin nimiinsä ja toimijat olivat vastuussa mahdollisista mokista hamaan hautaan saakka. Ry-status selkiytti hallituksen vastuuta ja rahakysymyksiä – säännöt muuttuivat samalla hiukan Patentti- ja rekisterihallituksen mielen mukaisiksi. Mökä säilyi kuitenkin samalla lailla teekkariyhdistyksenä ja uudet säännöt on tarkastutettiin TKY:llä. Sääntömuutosten kanssa on nätisti sanottuna painiskeltu ihan vitusti lähtien talvesta 2005/2006, mutta lopulta 30.10.2007 yhdistys merkittiin yhdistysrekisteriin.

Mikä on Mökän y-tunnus?

2180957-0

Tarjoatteko bändikämppää tai muita bändipalveluita?

Emme. Mökällä ei ole tarjota jäsenilleen (tai muille yhdistyksille) bändikämppää, soittimia, mikkejä, PA:ta, valoja tai muita vastaavia. Noissa asioissa kannattaa kääntyä Polyteknikkojen elävän musiikin yhdistyksen puoleen.

Olen Mökälle velkaa asiasta x, mihin maksan?

Mökän tili on Danske Bankissa, IBAN-tilinumero on FI20 8020 0710 4128 74. Laita viesti-kohtaan selitys mistä on kyse.

Haluan vuokrata Mökän omaisuutta käyttööni, miten onnistuu ja paljonko maksaa?

Mökällä on vuokrattavana (ainakin) aggregaatti, videotykki (valkokangas lisäoptiona) sekä mankka. Vuokrahinnat sekä muuta asiaankuuluvaa infoa löytyy vuokralomakkeestamme.

Mistä tiedän mitä tietoja minusta on Mökän jäsenrekisterissä?

Ota yhteyttä hallitukseen.

Löysin sivuilta virheen! Minulla on parannusehdotus! Mitä teen?

Ota yhteyttä hallitukseen: hallitus [at] mcmoka [piste] fi